Știința vorbește despre THE Graft™

THE Graft™ este o matrice minerala osoasă naturală și poroasă. Se produce prin îndepărtarea tuturor componentelor organice din osul de origine porcină. Datorită structurii sale naturale minerale osoase anorganice, THE Graft™ se aseamănă cu osul uman din punct de vedere al structurii fizice (grad de porozitate), precum și al compoziției chimice (minerale). Atunci când este introdus într-un defect osos, THE Graft™ este resorbit treptat și este înlocuit progresiv cu os de neoformatie. Este disponibil în granule spongioase ambalate în flacon. THE Graft™ este sterilizat folosind iradierea cu raze gamma.

Procesul unic de fabricare propriu-zis elimina foarte eficient potențialele elemente organice potenial imunogene, dar pastreaza structura naturala a matricei.

Calitatea și siguranța matricei THE Graft™ au fost demonstrate științific prin studii in-vitro, in-vivo, rapoarte mari de studii de caz și studii clinice internaționale randomizate (RCT). La nivel mondial s-au efectuat analize sistematice și meta-analize referitoare la siguranța și eficacitatea clinică a substituentului osos THE Graft.

THE Graft™ i-a dobândit faima în întreaga lume, atât din punct de vedere științific cât și clinic, devenind materialul preferat pentru regenerarea oaselor.

Tehnologie proprie a procesului de inactivare a virusului.
Datorita procesului de fabricare foarte eficient, THE Graft™ este lipsit de orice componente organice care ar putea produce infecții sau/și reacții imune. Acest proces unic pastreaza majoritatea proprietaților fizice ale structurii osoase porcine native a matricei THE Graft™.

Porozitatea ridicata a biomaterialului:

  1. permite absorbția unor cantitați mai mari de sânge, urmata de apoziția de proteine și factori de creștere;
  2. asigura o suprafața mai mare de fixare a osteoblatelor
  3. faciliteaza schimbul de nutrienți și produși de descompunere. Toate aceste mecanisme fiziologice ajuta procesul de regenerare osoasa.

THE Graft™ are o înalta puritate.
Din analize, rezulta cantitați minime de proteine reziduale, țesuturi moi și matrice organica osoasa, ceea ce dovedește ca THE Graft™ este suficient de deproteinizat pentru o utilizare sigura.
În afara de THE Graft™, astfel de valori mai mici pentru reziduurile organice sunt gasite numai cu material de grefa osoasa tratat la temperaturi ridicate, care poate cauza degradarea structurii osoase naturale.

Indicații:

Biocompatibilitatea matricei THE Graft™

« Mai asemanatoare cu osul uman »
THE Graft™ este similar din punct de vedere structural cu osul uman. Are un nivel ridicat de porozitate combinat cu o interconectivitate naturală.

Sigur și biocompatibil
Combinația de origine porcină cu un nivel ridicat de puritate permite creșterea previzibilă a osului, fără a risca o reacție imunogenă. Biocompatibilitatea ridicata a matricei The Graft™ a fost confirmată de un studiu pe celule in vitro. Prin urmare, THE Graft™ încurajează adeziunea celulelor în aceeași măsură și oferă condiții optime pentru creșterea vitala a celulelor.

Porozitate ridicata a matricei THE Graft™

Porozitatea este un factor important în determinarea integrarii biomaterialului. Porozitatea ridicata conduce la o mai rapida absorbție a lichidelor și raspândire a celulelor. The Graft™ asigură o arhitectură optimizată a oaselor pentru adeziunea celulelor și regenerarea țesuturilor.

Porozitatea ridicată și remodelarea precoce îmbunatățesc performanțele clinice.

Porozitatea ridicata a matricei THE Graft™ înseamna o absorbție mai rapidă a lichidelor (de exemplu, sânge) în comparație cu DBBM. Acest lucru nu numai ca faciliteaza aplicarea materialului, dar conduce la o încorporare mai rapida dupa implantare.

Nivelul ridicat al porozității a fost demonstrat prin testul structurii porilor de particule, testul de distribuție a dimensiunii particulelor și testele de porozitate totala.

Structura matricei THE Graft™:

Macropori (diametru -> 100 pm), sunt necesari pentru a forma vase de sânge și pentru a induce creșterea și reorganizarea osoasă în jurul materialului grefat.

Micropori (diametru <-10 pm), sunt necesari pentru penetrarea fluidelor corporale, transportul ionilor, fixarea osteoblastelor și precipitarea HA nou formata.

Nanopori, compuși din granule sub 100 nm, cu o cantitate mare de pori la scala nanometrica prezenta între contrastul granulelor.

Hidrofilicitatea matricei THE Graft™:

THE Graft™ consta dintr-un sistem unic de pori de interconexiune, care asigura o intrare eficienta a fluidului și permite migrarea celulelor. Acest sistem de pori și o energie de suprafață ridicata sporesc procesul de osteoconducție. Umectabilitatea matricei THE Graft™ s-a dovedit a fi mai mare, în comparație cu a xenogrefelor existente, ceea ce sugereaza ca THE Graft™ este relativ hidrofila și poate fi ușor umezita de fluidele corporale dupa implantare. Nu numai adsorbția proteinelor, dar și fixarea, creșterea și proliferarea diferitelor tipuri de celule, inclusiv osteoblastele, au fost raportate ca fiind semnificativ afectate de umectabilitatea suprafeței materialului.

Aceasta umectabilitate ridicata a matricei THE Graft™ sugereaza ca aceasta poate avea avantaje în ceea ce privește adsorbția proteinelor și procesele de adeziune celulara și proliferare rezultate dupa implantare. Conținutul componentului organic al matricei THE Graft™ a fost oarecum mai mic decât cel al xenogrefelor existente.

Aceste rezultate arata ca substanțele organice, inclusiv colagenul și alți compuți organici, au fost îndepartați cu succes de matricea THE Graft™, care nu este afectata de problemele legate de coninutul organic.

În toate momentele, THE Graft™ a demonstrat o proporție egala sau mai mare de os vital nou format decât DBBM natural (stânga). Dupa 8 saptamâni, grupul de testare cu THE Graft™ a prezentat o calitate a oaselor mult mai buna comparativ cu grupul de control cu DBBM, ilustrat printr-o proporție mai mare de os lamelar fara de os țesut (dreapta).

Oase vitale

Os lamelar/țesut (calitatea osoasa)

PRODUSE MENȚIONATE ÎN ARTICOL:

ȚI-A FOST UTIL ARTICOLUL? DISTRIBUIE-L MAI DEPARTE:

Lasă un răspuns

Te-ar putea interesa și aceste articole: